Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Pavlov's Dog - " Pampered Menial " (1975)

Πληροφορήθηκα την ύπαρξη του Rock Group - "Pavlov's Dog", αν θυμάμαι καλά στα τέλη του 1976, από ένα άρθρο-αφιέρωμα του Περιοδικού "ΗΧΟΣ" με συντάκτη τον Α. Ζήλο. Η ένθερμη κριτική του για το πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα και το LP "Pampered Menial" με έκανε και δανείστηκα τον δίσκο (λίγο το χαρτζηλίκι τότε). Το εξώφυλλο με τον σκύλο, για κάποιο περίεργο λόγο με μάγεψε. Έβαλα τον δίσκο σε ένα παλαιό πικ-άπ μάρκας Crown. Και ο δίσκος άρχισε να παίζει. Πρώτο τραγούδι της Α' πλευράς το τραγούδι "Julia" . Ενθουσιάστηκα !!
Πέρασε ο καιρός και το τραγούδι ξεχάστηκε. Γιατί άραγε; Δεν ξέρω. Φαίνεται περίμενε το πλήρωμα του χρόνου, για να ξαναμπεί δυναμικά στην ζωή μου !! Και έτσι έγινε μέσα από τους ήχους μιας κασσέτας σε ένα μαγνητόφωνο παλαιού αυτοκινήτου μάρκας Οτομπιάνκι, στην διαδρομή μιας εκδρομής στην Βόρεια Εύβοια. Έμεινα άφωνος !! Από τότε παραμένει ψηλά στην λίστα των αγαπημένων μου τραγουδιών....

PAVLOV'S DOG - " PAMPERED MENIAL " (1975)

Pavlov's Dog - "Late November"
Pavlov's Dog - "Theme From Subway Sue"
Αυτά τα τρία τραγούδια είναι και τα καλύτερα, από το καλύτερο LP "Pampered Menial" του συγκροτήματος. Κατά τα άλλα παρέμεινε στην μετριότητα και εξαφανίστηκε. Ακούστε τα. Αξίζει......

Pavlov's Dog - "Julia"

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

Μάνος Χατζιδάκις - "Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων"

Από την ταινία: «Χαμένα όνειρα» 1961 του Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αντιγόνη Βαλάκου.

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP